Groene en snelle bezorging door o.a. Fietskoerier en GLS.
Wij maken gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal
Bekijk de producten live in onze winkel in Deventer
DE WINKEL
0
0
Groene en snelle bezorging door o.a. Fietskoerier en GLS.
Wij maken gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal
Bekijk de producten live in onze winkel in Deventer

Door Claudia, 1 juli 2020

Meal preppen met Mepal!

Meal preppen met Mepal | Gratis kookboekje bij aankoop van €25,- aan Mepal producten!
Zo lang de voorraad strekt.

Meal preppen is het voorbereiden van verschillende maaltijden, op bijvoorbeeld een vaste dag in de week. Hierdoor verspil je minder eten, eet je gezonder en het bespaart je ook nog tijd! De producten van Mepal, en dan met name onze favoriete Cirqula serie, helpen je bij het voorbereiden en vers houden van je maaltijden.

Meal preppen - Chili sin Carne

Chili sin carne

Dit is de bekende chili con carne, maar dan 'sin carne', zonder vlees. Een echt Mexiaans gerecht. Ondanks dat dit gerecht geen vlees bevat, bevat het toch veel eiwitten door de kikkererwten en kidneybonen. Een voedzame maaltijd met extra veel groente!

Ingrediënten:

  • 170 gram zilvervliesrijst
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 rode paprika's
  • 125 gram champignons
  • 1 prei
  • 130 gram kikkererwten
  • 200 gram kidneybonen
  • 2 theelepels balsamico-azijn
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 75 gram tomatenpassata
  • 1,5 eetlepel chilisaus
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 5 gram koriander
  • 0,5 limoen (optioneel)
  • 50 gram geraspte 30+ kaas (optioneel)

Zo maak je de chili sin carne:

01: Breng een ruime hoeveelheid water in een pan met deksel aan de kook. Kook de rijst volgens de verpakking en giet indien nodig het overtollige water af. 

02: Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de rode ui. Snijd de paprika's in blokjes, de champignons in plakjes en de prei in ringen. 

03: Spoel de kikkererwten en kidneybonen af en laat goed uitlekken. Verhit 1 el olijfolie in een hapjes- of koekenpan met deksel en fruit de ui en knoflook 1 tot 2 minuten aan. Voeg de paprika's, champignons en prei toe en bak 3 tot 4 minuten op middelmatig vuur. 

04: Voeg daarna de balsamico-azijn, tomatenblokjes, tomatenpassata, chilisaus, paprikapoeder, kikkererwten en kidneybonen toe. Laat vervolgens afgedekt 6 tot 8 minuten zachtjes doorkoken. Snijd ondertussen de koriander grof en de limoen in kwarten. Samen met de kaas lekker als garnering! 

Laat een berichtje achter.

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »